2011. július 24.

Linkin Park - The Catalyst

Sziasztok!

Újabb zenével jöttem, mint látható. :)
Amikor a Linkin Park kis kérdőívében vagy közvélemény kutatásában (nem tudom, ők hogy nevezték maguk között) be kellett írni, hogy a melyik a kedvenc LP klippem ezt írtam.
Van ennél látványosabb videójuk is, ha megnézzük például a Waiting For The End-et, ami nagyon érdekes technikával készült, vagy mondjuk a Faint-ot, amin több tucat ember tombolt... és sorolhatnám a jobbnál jobb ötleteket... Nekem mégis ez tetszik a legjobban, bár őszintén szólva többet is írtam volna, de csak egyet lehetett...



A dalszövegre nagyon illik a klipp. Sejtelmes füst lengi be az egészet, mintha tényleg valamiféle csapdában lennénk, egy háború közepén, azokkal a maszkos pasikkal. Vízben énekelni, füstben rappelni és zenélni, színes lufikkal tarkítani a monoton egyhangúságot. A dolog lehetnek jók vagy rosszak, vagy lehet a jóban valami rossz, és fordítva... Egyszerűen ismét olyat hoztak, amitől eláll az ember lányának a lélegzete. A zene fantasztikus, a szöveg fülbemászó, a látvány pazar... Egyszóval mindent megkaptunk, amit csak akartunk.
A klipp az első szóló volt az ATS-ről 2010 júniusában, és szerintem a legjobbat választották (persze a Waiting For The End után, de kezdetnek ez volt a jó). Természetesen ezt is Mr. Hahn rendezte, mint mostanában mindent, és valljuk be, tényleg van hozzá érzéke!

“The concept to the video: It kind of comes from the idea of, like, if you could imagine when nuclear fission was invented, or a moment in time when something can be used for positive or negative. Something can be beautiful or it can be destructive. Or even, you know, if you’ve ever seen a dangerous fire from far away, it’s devastating up close, but from far away, it can be beautiful. Those are the kind of themes that run throughout the album, and they’re also themes that you see in the video.” - Nyilatkozta Mike, és ebben benne van az is, amit fentebb leírtam. (Angolul beszélők ismét előnyben, bocsánat)

Dalszöveg:

God bless us every one
We're a broken people living under loaded gun
And it can't be outfought
It can't be outdone
It can't be outmatched
It can't be outrun
No
And when I close my eyes tonight
To symphonies of blinding light
God bless us every one we're a broken people living under loaded gun
Oh like memories in cold decay
Transmissions echoing away
Far from the world of you and I
Where oceans bleed into the sky
God save us every one
Will we burn inside the fires of a thousand suns
For the sins of our hand
The sins of our tongue
The sins of our father
The sins of our young
No
And when I close my eyes tonight
To symphonies of blinding light
God save us every one will we burn inside the fires of a thousand suns
Oh like memories in cold decay
Transmissions echoing away
Far from the world of you and I
Where oceans bleed into the sky
Lift me up
Let me go

UI: Mike valami iszonyatosan tetszik benne! Bár mondjuk nekem mikor nem tetszik?! :)

Köszönöm azoknak, akik végigkövették ezt a bejegyzést is!

3 megjegyzés:

  1. Pazar klipp! Mike-nek valóban nem semmi rőzséje van!
    a szöveg meg.....akár M.L. Gore és Poe keresztezése....sötét és agresszív....

    VálaszTörlés
  2. Hát csajszi, te mindig tudod mit kell kitenni az oldaladra :D Arról már nem is beszélve, hogy hogy süt róla a Mike imádat :)

    VálaszTörlés
  3. Csak pár LP számot ismertem, de mikor megtaláltam a blogodat, és nagyon tetszett az egész történeted, elkezdtem több számukat hallgatni, és nekem is ez lett az egyik kedvencem :D nagyon lehet imádni a zenéjüket, és tényleg nagyonnagyon jók :)
    nemtudom, hogy láttad-e már ezt(bár gondolom igen:D), de azért belinkelem: http://www.youtube.com/watch?v=dHtwZ07N1ic

    Siess a következő fejezettel! :)

    VálaszTörlés